KAMAČNIK

Izletište Kamačnik, udaljeno samo 10 minuta vožnje od Kuće za odmor Brezova poljana, pruža nevjerojatno iskustvo prirode i gastronomije. Prekrasna šetnica koja vodi prema izvoru rijeke Kamačnik počinje uz restoran Kamačnik, koji je poznat po svojoj vrhunskoj kuhinji. Dok se krećete šetnicom, uživajte u predivnom pogledu s terase restorana koja se nadvija nad samim Kamačnikom. Uz šetnju možete naručiti i poznate štrudle od domaćeg voća, savršene za trenutak odmora i uživanja u prirodi.

Prirodni fenomen Vražji prolaz, koji je proglašen rezervatom prirodnih vrijednosti 1962. godine, pruža jedinstvenu avanturu kroz gustu vegetaciju koja stvara dojam šumske bajke. Put do Vražjeg prolaza vodi kroz uski prolaz između predivnih biljnih vrsta. Smješten je u blizini Zelenog vira te je dio Općine Skrad, strmo se uzdižući na nadmorskoj visini od 302 do 649 metara. Dok istražujete ovu čarobnu lokaciju, osjetit ćete čar prirode koja vas okružuje.

VRAŽJI PROLAZ

Posjet Ogulinu ne bi bio potpun bez posjeta predivnom jezeru Sabljaci, Šmitovom jezeru i poznatom Festivalu Bajki. Jezero Sabljaci, koje je akumulacijsko jezero na rijeci Zagorskoj Mrežnici, jedanaesto je najveće jezero u Hrvatskoj i poznato je kao “ogulinsko more”. Uživajte u mirnom okruženju jezera i zapanjujućim pogledima koji pružaju osjećaj opuštanja i mira.

Šmitovo jezero, smješteno na padinama Velike Kapele, sastoji se od dva povezana jezera – Malog i Velikog jezera. Voda u Malom jezeru dolazi iz ponora Rupećice kroz niz pukotina. Zatim, preko pličine, voda prelazi u Veliko jezero gdje ponire. U jezeru i obližnjoj špilji Rupećici možete pronaći endemske vrste poput čovječje ribice i ribe svjetlice. Ovo jezero predstavlja oazu mira i prirodne ljepote koju svakako vrijedi istražiti.

Festival Bajki, inspiriran djelima Ivane Brlić Mažuranić, čiji je Ogulin rodni grad, predstavlja vrhunski kulturno-edukativni događaj za ljubitelje bajki svih dobnih skupina. Ovaj festival se održava svake jeseni i donosi širok spektar aktivnosti i događanja vezanih uz bajke. Uživajte u čarobnoj atmosferi, izložbama, predstavama i raznim drugim kulturnim sadržajima koji će vam otkriti svijet mašte i čudesnih priča.

Dođite i uživajte u prekrasnoj prirodi te se opustite u našem luksuzom imanju Brezova Poljana.

Zanimljivosti u blizini
Ove Web stranice koriste "kolačiće" (cookies) kako bi poboljšali iskustvo surfanja ovim stranicama. Klikom na "Prihvaćam", prihvaćate naše kolačiće.